Aandacht voor baas en hond

Intake

Als uw hond voor de eerste keer bij mij in de trimsalon komt is het belangrijk dat hij zich op zijn gemak voelt.

De hond mag lekker even rond snuffelen terwijl ik met het baasje en vrouwtje de gegevens van de hond in het klanten bestand zet.

Zodra ze aan de salon en vaak ook aan mij hebben gesnuffeld zal ik u vragen om hem op de trimtafel te zetten zodat ik naar zijn vacht kan kijken. Omdat uw hond op tafel staat is het minder eng voor hem als ik hem aan mijn hand laat snuffelen en aan zijn vacht voel. Ik controleer op klitten kijk naar de lengte van de vacht en de staat van de vacht. Dan bepaal ik in overleg met u het model van de hond.

Modelbespreking

Model van de hond is afhankelijk van een aantal factoren. Staat van de vacht, is de hond gesteriliseerd gecastreerd heeft hij een dikke of een dunne vacht. Ook word er gekeken of de hond klitten heeft en hoeveel. Verder word er rekening gehouden met de rasstandaard en natuurlijk de wensen van u als eigenaar.

Tijdens deze bespreking is het belangrijk duidelijk uw wensen aan te geven aangezien kort of lang voor iedereen een andere lengte kan zijn,

Een op een aandacht

Na de modelbespreking is het belangrijk om kort afscheid te nemen van uw hond. Zo weet uw hond dat er niks ergs aan de hand is en u ook zo weer terug bent.

Tijdens de behandeling werk ik een op een met uw hond, we werken samen naar een mooi eindresultaat. Hierbij is het belangrijk dat uw hond zo relax en rustig mogelijk.

Tijdens een behandeling pas ik eventueel massage en t-touch toe om uw hond zich nog meer op zijn gemak te laten voelen.

Ook ons animatie team (de julius en valnti) ondersteunt af en toe honden die dit nodig hebben.