Behandelingen

Wassen

Naast een wasbeurt en een complete behandeling, kunt u ook terecht voor een enkele tussentijdse wasbeurt. Animaren wast alleen met shampoo van nature specialtie's, voor de verzorging en het herstel van de vacht. Voor meer informatie kijk op de site van Nature specialtie's

Knippen

Het inkorten van de vacht met behulp van een rechte schaar. Dit wordt gedaan bij krul of kroesvachten, bijvoorbeeld Poedels en Doodle.

Effileren

Inkorten: het inkorten en in model knippen van de vacht met een effileerschaar, Dit kan op verschillende lengtes en in verschillende modellen. bijvoorbeeld Shi-tzu's, Maltezers en Boomers.

Uitdunnen: de vacht op een zo natuurlijk mogelijke manier inkorten of uitdunnen met een effileerschaar. Bijvoorbeeld Golden Retrievers, Spaniels en Setters.

Scheren

Het inkorten van de vacht met behulp van een tondeuse. Er zijn scheerkoppen in verschillende lengtes; van 1 mm

tot 19 mm. Dit kan dus heel kort maar het kan ook op een langere lengte zijn.

Ontwollen

Hierbij word het dode en loszittende onderhaar verwijderd. Dit gebeurt door de hond met speciale shampoo te wassen en daarna te droge door met hete lucht. Door de lucht laat de wol los van de huid en vacht en blazen we het uit de vacht. Dit is pijnloos voor de hond en brengt de vacht geen schade toe. Door dit op regelmatige basis te doen houd uw hond een gezonde huid en vacht en kan hij zelf makkelijk zijn temperatuur regelen tijdens warmte en kou. Voor u scheelt het rondslingerend haar in huis. Bijvoorbeeld; Berner sennen en keeshonden.

Plukken

Bij plukken wordt het loszittend dekhaar van ruwharige honden verwijderd. Dit doen we handmatig en dit is pijnloos voor de hond.

Bij het plukken worden de dekharen met kleine plukjes tegelijk verwijderd zodat uiteindelijk alleen de onderwol over blijft. Dit gebeurt een keer in de 6 maanden.

Bij een stripvacht worden de helft van de haren verwijderd en zal de vacht dus zijn ruwe uiterlijk behouden. Het verwijderen van de helft van de vacht gebeurt op de zelfde manier als bij het plukken. Ook dit is geheel pijnloos, Dit gebeurt iedere 3 maanden.