Elke Zabel
06/21/2023
1 min
0

"Houd je harige vriend koel tijdens warme zomerdagen: Tips voor vachtverzorging"

06/21/2023
1 min
0

 Met de zomer in volle gang willen we ervoor zorgen dat jouw trouwe viervoeter zich comfortabel voelt, zelfs tijdens de warmste dagen. Bij Animaren Trimsalon hebben we met veel plezier de vacht van je hond verzorgd en we hopen dat alles naar wens is. We willen ervoor zorgen dat je harige vriend straalt van kop tot staart, dus delen we graag enkele behulpzame en vriendelijke tips om de vacht van je hond gezond en koel te houden, zodat jullie samen volop kunnen genieten van deze zomerse dagen.

 1. Houd de vacht schoon en klitvrij:
 • Even heerlijk ontspannen: Tijdens een ontspannende borstelsessie verwijder je niet alleen losse haren, maar voorkom je ook klitten in de vacht. Neem rustig de tijd en geef je hond af en toe een extra aai om te laten zien hoeveel je van hem houdt.
 1. Pas de vacht aan aan warme temperaturen:
 • Laat ons je adviseren: Een zomerse trimbeurt kan verlichting bieden, vooral als je hond een dikke vacht heeft. Onze ervaren trimmers helpen je graag bij het bepalen van de juiste lengte voor jouw hond, dus vraag gerust om advies.
 • Bescherming tegen de zon: Sommige honden hebben wat extra bescherming tegen de zon nodig, net zoals wij. We hebben zelfs speciale zonnebrandcrème voor honden, waarmee je gevoelige delen kunt beschermen.
 1. Bied verkoeling en hydratatie:
 • Maak het comfortabel: Creëer schaduwrijke plekken in je tuin of op je terras waar je harige vriend lekker kan rusten en afkoelen. Een comfortabel kussen of een koelmatje kan ook veel verlichting bieden.
 • Altijd fris water: Zorg ervoor dat er altijd voldoende koel en vers water beschikbaar is voor je hond. Je kunt zelfs wat ijsblokjes toevoegen om het water langer koel te houden. Vergeet niet om het water regelmatig te verversen.
 1. Beperk inspannende activiteiten:
 • Kies je momenten: Plan wandelingen en speeltijd op de koelere uren van de dag, zoals vroeg in de ochtend of laat in de avond. Zo voorkom je oververhitting en zorg je voor een aangenamere ervaring voor je hond.
 • Speel op een creatieve manier: Verlaag de intensiteit van fysieke activiteiten en kies voor leuke, maar minder inspannende spelletjes zoals een waterfeestje in de achtertuin of een verfrissend hondenspeeltje.
 1. Let op tekenen van oververhitting:
 • Observeren is belangrijk: Let goed op tekenen van oververhitting bij je hond, zoals overmatig hijgen, kwijlen of lusteloos gedrag. Breng je hond direct naar een koelere plek en bied hem wat water aan.
 • Een beetje extra zorg: Als je harige vriend last heeft van warme ondergronden, kun je zijn pootjes afspoelen met wat koel water om verlichting te bieden.
Reacties
Categorieën