Poedel

Bijscholing vind ik heel belangrijk, want je bent nooit uitgeleerd, daarom neem ik regelmatig deel aan cursussen en workshops.workshop poedel
Dit keer was ik in Arnhem bij trimsalon a la Caro voor een  Poedel cursus.

We hebben wassen en drogen behandeld, want poedels klitten heel snel tijdens deze behandeling.Hierbij hebben we een aantal tips gekregen om dit te voorkomen.
Dit komt door de kroesvacht  die poedels vaak hebben,als je dit niet goed droogmaakt of uit de klit haalt kan je nooit een poedel mooi gelijk knippen.Ook zijn we dieper ingedoken op de shampoos die we gebruiken, en de ingrediënten die er in zitten.
We hebben geleerd welke ingrediënten schadelijk zijn en ik welke volgorde verschillende shampoos op de vachten gebruikt mogen worden.

Voor poedels zijn er heel veel verschillende modellen, en tijdens deze workshop hebben we geleerd om ze te knippen.
Het belangrijkste wat we gedaan hebben is dat je moet kijken naar de bouw van de hond voor dat je gaat knippen.
Je kan hierdoor een hond met bijvoorbeeld korte poten langer laten lijken door op een bepaalde manier te knippen. poedel

 

 

Over de schrijver
Elke is de eigenaar en het gezicht van Animaren trimsalon. Elke heeft 4 jaar dierverzorging gestudeerd en hiervan 3 jaar stage gelopen in een trimsalon. In 2014 Animaren na een grote verbouwing geopend. Nog steeds volgt Elke regelmatig cursussen en workshops om haar kennis en vaardigheden te vergroten. Zo heeft ze ondanks de cursus hondenmassage afgerond, hierdoor is het makkelijk om de hond ook tijdens de behandeling zo rustig mogelijk te laten zijn.
Reactie plaatsen