Stressvrij

Samenwerking is de sleutel tot succes

Geef goed aan wat uw wensen zijn

Om van een trimbehandeling een succes te maken is het belangrijk om duidelijk te communiceren wat uw wensen zijn. Is het de eerste trimbeurt van uw hondje neem dan foto's mee van van modellen die u mooi vind. Is uw hond al ergens anders getrimd geef dan aan waarom u daar niet tevreden was zodat we herhaling kunnen voorkomen. We zullen ons uiterste best doen om aan uw wensen te voldoen (indien mogelijk).

Team dat doet aan teamwork

Ons team bestaat niet alleen uit professionele en gediplomeerde trimsters,  Allemaal zijn ze zeer begaan met uw huisdier. Naast dat we hondenmassage en t-touch kunnen inzetten tijdens de trimbehandeling zullen we alles doen om onnodige stress tijdens de trimbehandeling zo veel mogelijk te voorkomen.

Wat u kan doen voor een stressvrije trimbehandeling

Er zijn een aantal dingen die u kan doen om een trimbehandeling makkelijker te maken. 


Geef uw hond niet kort voor een trimbehandeling eten:

sommige honden kunnen door de spanning en een volle buik misselijk worden. Dat is niet prettig voor een hond midden in een trimbehandeling

Laat hem van te voren goed uit

Het is heel vervelend voor een hond om op tafel te staan met een volle blaas. Honden die zich moeten ontlasten tijdens een trimbehandeling  vinden dit ook niet prettig. In de trimsalon zullen ze ook nooit aangesproken worden op dit gedrag aangezien ze dit vaak al vervelend genoeg vinden.

Neem niet uitgebreid afscheid van uw huisdier

Vaak is het voor de baasjes heel prettig om uitgebreid afscheid van hun hond te nemen. Maar helaas observeren we vaak dat dit voor de honden enorm veel stress met zich mee brengt. Honden voelen aan dat u het vervelend vind weg te gaan of u nerveus bent . Dit levert extra stress op. We adviseren dan ook altijd om kort gedag te zeggen en net te doen alsof het de normaalste zaak van de wereld is dat u weggaat. Zo ervaren de honden het minder als vreemd en is de kans op stress kleiner. 

Wacht tot u gebeld word dat uw huisdier klaar is voordat u hem komt halen

Heel soms vinden baasjes het prettig tussendoor te komen kijken of hun hond eerder op te halen als dat hij klaar is. Wij adviseren altijd om dit niet te doen. Tijdens het trimmen is het belangrijk dat uw hond  zo stil mogelijk staat. Zodra uw hond in de gaten krijgt dat u weer terug bent wil hij niks liever als u blij begroeten (Zoals ze vaak thuis ook doen).  Dit is alleen niet mogelijk als hij op de trimtafel staat.  Dit levert vaak stress op bij de hond en zorgt er voor dat een trimbeurt onnodig lang duurt.