TTouch voor honden

We zijn  een officieel gecertificeerd om Tt-ouch te gebruiken in de trimsalon
T-touch gaat uit van het absolute verband tussen de lichaamshouding en het gedrag van dieren . Met behulp van lichaamswerk, balanstraining en speciale hulpmiddelen werken we aan ontspanning en zorgen we ervoor dat het dier zich lichamelijk en mentaal prettig voelt. Dit maakt dat dieren zelfvertrouwen krijgen, het fijn vinden om samen met ons te zijn of met ons te werken.

2014-11-09 14.50.55
Met T-touch leer je  op een respectvolle manier contact te  leggen en om te gaan met dieren.
Dat vind ik een van de belangrijkste dingen tijdens het trimmen, rust geven en de behandeling zo aangenaam mogelijk maken.
Ik ga dit  in de trimsalon ook gebruiken om honden op hun gemak te stellen en om te gaan met nervositeit  en angsten.
Dit ga ik doen met aanrakingen, maar ook met verschillende bandages, die meer zekerheid in het lichaam van de hond brengen.
Hierdoor kan het zijn dat ik langer bezig ben met de hond dus zult u er  rekening mee moeten houden dat een behandeling langer kan duren.

 

Officiële site:http://www.tteam-ttouch.nl/

Over de schrijver
Elke is de eigenaar en het gezicht van Animaren trimsalon. Elke heeft 4 jaar dierverzorging gestudeerd en hiervan 3 jaar stage gelopen in een trimsalon. In 2014 Animaren na een grote verbouwing geopend. Nog steeds volgt Elke regelmatig cursussen en workshops om haar kennis en vaardigheden te vergroten. Zo heeft ze ondanks de cursus hondenmassage afgerond, hierdoor is het makkelijk om de hond ook tijdens de behandeling zo rustig mogelijk te laten zijn.
Reactie plaatsen