Scheren van een dier

Scheren van een dier

Scheren van een dier gebeurt om verschillende redenen:
• Op verzoek van de eigenaar
• Als de vacht zo geklit of vervilt is dat hij niet meer te redden is.
• Door ziekte of gezondheidsproblemen

Op verzoek van de eigenaar.
In de zomer krijgen we vooral veel verzoeken om de hond  kort te scheren.Dit omdat de hond last heeft van de warmte of om de volgende behandeling wat uit te stellen. Echter zijn sommige vachten niet geschikt om geschoren te worden.
Deze vachten groeien na het scheren soms gedeeltelijk of niet meer terug.Hierdoor geven ze dan ook niet meer de bescherming tegen  weersomstandigheden.Vraag altijd even of de vacht van uw dier geschikt is om geschoren te worden.

Als de vacht zo geklit of vervilt is dat hij niet meer te redden is.
Het welzijn van een dier staat altijd op de eerste plaats in de trimsalon.Sommige dieren zijn zo geklit of vervilt dat dit niet uit te borstelen is.
Dit zou dierenmishandeling zijn als we dit wel zouden doen!!!! Als de vacht niet meer te redden geven we aan dat het dier geschoren moet worden zodat deze weer een nieuwe start kan maken.Vaak komen deze klitten en vilten door te weinig borstelen of het verkeerd gebruiken van of hebben van materialen.Zorg er dus voor dat u het juiste materiaal heeft en vaak genoeg borstelt zodat uw dier lekker in zijn vacht blijft zitten en de trimster haar werk goed kan uitvoeren.

Door ziekte of gezondheidsproblemen.
Als een dier bepaalde gezondheid of vachtproblemen heeft is het soms verstandiger om het dier gedeeltelijk of helemaal te scheren.
Dit is afhankelijk van de ernst van de ziekte en gebeurt dus ook in overleg met de eigenaar.

vilt vacht
Reactie plaatsen