Wassen

Hoe word uw hond gewassen bij ons

We beginnen altijd met het kijken naar wat de vacht nodig heeft. Sommige honden hebben een droge vacht, vettige vacht, schilferige vacht of bijvoorbeeld klitten in de vacht. Wij hebben meer al 20 verschillende shampoo's van nature speciallies en passen de shampoos aan op wat de vacht van uw hond nodig heeft.

Wij maken gebruik van een thermostaatkraan zodat de temperatuur van het water altijd aangenaam is voor uw viervoeter Uw hond wordt gewassen met een speciale honden badpomp. Dat geeft een diepere vachtreiniging en tevens een huidmassage voor een betere doorbloeding van de huid. De badpomp in combinatie met speciale shampoo zorgt ervoor dat er bij stokharige honden (labrador, bernersennehond,keeshond enz) meer haren loskomen waardoor ze eerder dooor de rui heen geholpen worden. 

Honden die bij ons gewassen worden worden altijd twee keer gewassen, De eerste keer om de vacht te reinigen Want wat voor vacht een hond ook heeft ze worden allemaal vuil door: Zand, Stof, Vuil, Oude huidschilfers, Uitlaatgassen ect.. Al deze factoren zorgen ervoor dat de huid vies wordt en dat de vacht er gewoon niet meer mooi uitziet en de hond gaat stinken.


De tweede keer om de vacht te behandelen (Droge vacht, vette vacht, klitten enz). Dit zorgt ervoor dat ook na de trimbeurt de vacht van uw hond in goede conditie blijft.

Hierna word de vacht grondig gespoeld zodat er geen zeepresten achter blijven. Uw hond word heerlijk afgedroogd met zijn eigen schone handdoek waarna we verder gaan met het drogen.