Oren problemen hond

Het is helaas iets wat veel voorkomt  oor problemen, steeds meer honden hebben er last van (vooral honden met hangende oren).
Dit kan verschillende oorzaken hebben, van bacteriën tot gisten, schimmels, oormijt of heel veel haargroei in de gehoorgang.

Vaak kom ik vieze natte en stinkende oren, dit is vaak het gevolg van oor ontsteking.
Als ik dit tegenkom in de trimsalon dan is het vaak verstandig om de oren uit te laten plukken schoon te maken en daarna speciaal poeder in het oor te doen zodat de ontsteking oplost.

Door het haar uit het oor te halen krijgt het oor meer ‘lucht’ hierdoor heb je minder snel kans op ontsteking en kan het oor beter ventileren.Na 2 weken kunt u met uw hond terug komen om te kijken of het oor beter is en om eventueel achtergebleven vuil en haren  te  verwijderen.

Ook oormijt komen we tegen in de trimsalon, dit zijn ook vieze stinkende oren maar dit is droge korrelige oorsmeer.
Vaak kan dit bij de dierenarts goed behandeld worden met een zalf of pipetje.

Het verschil tussen oormijt en oorontsteking is vaak lastig met het blote oog te zien, een collega rade mij daarom aan  om een otoscope te gebruiken.

Hierdoor kan ik beter zien wat er aan de hand is. Zo adviseer ik de baas naar een dierenarts te gaan. Of behandel als ik (kan) de hond zelf.

Over de schrijver
Elke is de eigenaar en het gezicht van Animaren trimsalon. Elke heeft 4 jaar dierverzorging gestudeerd en hiervan 3 jaar stage gelopen in een trimsalon. In 2014 Animaren na een grote verbouwing geopend. Nog steeds volgt Elke regelmatig cursussen en workshops om haar kennis en vaardigheden te vergroten. Zo heeft ze ondanks de cursus hondenmassage afgerond, hierdoor is het makkelijk om de hond ook tijdens de behandeling zo rustig mogelijk te laten zijn.
Reactie plaatsen